Sunt medicamentele suficiente in tratamentul hipertensiunii arteriale?

  • Home
  • Diverse
  • Sunt medicamentele suficiente in tratamentul hipertensiunii arteriale?
Dateaug. 18, 2022

In tratamentul hipertensiunii arteriale se folosesc mai multe tipuri de medicamente, cel mai frecvent in combinatie: diuretice, inhibitori de enzima de conversie, sartani, beta blocante, si este frecventa administrarea mai multor clase de medicamente pentru potentarea efectului antihipertensiv.

Exista chiar asocieri de doua sau mai multe substante in aceeasi pilula. Pe langa medicamente, modificarea stilului de viata are un rol foarte important, in special reducerea consumului de sare, activitatea fizica regulata si mentinerea unei greutati corporale optime.

Pentru pacientii care nu pot controla valorile tensionale cu medicamente procedura de denervare renala poate fi o solutie foarte benefica. Acest tratament interventional poate ameliora hipertensiunea arteriala prin intreruperea unor terminatii nervoase din arterele care vascularizeaza rinichii si care uneori devin hiperactive – cu ajutorul unui cateter se elibereaza in mod repetat energie la nivelul acestor fibre nervoase, scazandu-le sau chiar intrerupandu-le complet activitatea.

Denervarea renala reprezinta solutia finala, cand dupa incercarea tuturor variantelor de tratament nu se pot obtine valorile optime de tensiune arteriala.

 

Lasă un răspuns

Doriți să faceți o programare?

Sau aveți nevoie de orice alte informații de cardiologie?

© 2024 Dr. Radu Pretorian · medic cardiolog București. Toate drepturile rezervate.